Mistä apua työnhakuun?

6.11.2024 | Ura

Kun työnhaku sakkaa tai ura kaipaa uutta suuntaa, on aika tutustua Tradenomien työnhakua tukeviin palveluihin.

Tukea ura- ja työnhakuvalmennuksesta

Tradenomien henkilökohtainen uravalmennus auttaa, kun urasuunnitteluun tai työnhakuun kaipaa henkilökohtaista tukea. Ura- ja työnhakuvalmennuksessa apuna ovat Futuurin uravalmentajat.

Valmennuksessa voi käsitellä omaan uraan tai urasuunnitteluun liittyviä asioita, mutta uravalmennusta kannattaa hyödyntää myös silloin, jos haluaa tarkastella motivaatiotaan tai pohtii, mitä haluaisi tehdä jatkossa. Palvelu sopii kaikille vastavalmistuneista ylimmän johdon tehtävissä työskenteleviin, oli sitten työelämässä tiukasti kiinni tai työttömänä. Valmennuksessa voidaan käydä läpi omaa tämänhetkistä osaamista, tehdä CV ja laittaa esimerkiksi LinkedIn-profiili kuntoon – ammattilaisen avustuksella. Valmennus on tarjolla sekä suomeksi että englanniksi, ja se toteutetaan etäyhteydellä verkossa.

Menestystä työnhakuun verkkokurssin avulla

Menesty työnhaussa -verkkokurssi auttaa pääsemään työnhaussa alkuun, sillä kurssilta saa konkreettisia vinkkejä työnhaun eri vaiheisiin. Kurssilla pääsee tutustumaan laadukkaihin videoihin, erilaisiin tehtäviin ja työkirjoihin sekä CV- ja työhakemusmalleihin. Lisäksi kurssi auttaa johtamaan omaa työnhakuprojektia hallitusti ja suunnitelmallisesti sekä pitämään yllä intoa ja motivaatiota, jotta työnhakuprojektin jaksaa viedä maaliin saakka. Kurssi sopii jo työelämässä oleville Tradenomien jäsenille. Opiskelijoiden kannattaa hyödyntää ennemmin Polku unelmaduuniin -kurssia, jonka voi niin ikään suorittaa verkossa.

Tule headhuntatuksi

Tradenomien tuore jäsenetu Talent Pool voi auttaa työnhakijan Suomen suurimman headhunting-yrityksen InHuntin listoille. Kun palveluun ilmoittaa tietonsa, pääsee mahdollisesti mukaan omaan profiiliin sopivissa suorahauissa. Yhteystietojen jättäminen ei sido mihinkään, vaan tiedot säilyvät luottamuksellisesti vain palvelun omien headhuntereiden käytössä.

Lisäksi Tradenomit tekee työllistymistä tukevaa markkinointiyhteistyötä koko Suomen alueella toimivan InHunt Groupin kanssa, joka tarjoaa myös Placement uudelleensijoituspalveluita irtisanotuksi tulleille. InHunt Groupin Placement-valmennuksissa valmentajana toimii aina Senior Headhunter, joka auttaa keskittymään oleellisiin, työnhakua aidosti eteenpäin vieviin asioihin.

Muista nämä asiat työnhaussa

1 Työnhaku on tekniikkalaji

Työnhakijan kannattaakin ensin opetella tunnistamaan omat osaamiset ja vahvuutensa ja laittaa sekä CV, hakupaperit että LinkedIn-profiili ajan tasalle. 

Suurin osa työpaikoista täytetään ilman, että työpaikasta on ilmoitettu avoimessa haussa. Vinkkejä työnhakuun kannattaa hakea uravalmennuksesta.

Suurin osa työpaikoista täytetään ilman, että työpaikasta on ilmoitettu avoimessa haussa. Vinkkejä työnhakuun kannattaa hakea uravalmennuksesta.

2 Älä unohda piilotyöpaikkoja, vaan laajenna perspektiiviä 

Myös muita kuin avoimia paikkoja kannattaa hakea. Suurin osa työpaikoista täytetään ilman, että työpaikasta on ilmoitettu avoimessa haussa. Vinkkejä työnhakuun kannattaa hakea esimerkiksi uravalmennuksesta tai Menesty työnhaussa -verkkokurssilta.

3 Omaa työnhakua on hyvä opetella reflektoimaan

Kun töitä on hakenut hetken, pysähtyminen ja tilanteen pohtiminen tekee hyvää. Mieti, mikä työnhaussa on toiminut tähän saakka ja mikä ei – ja ota tilanteesta opiksi. Oikea paikka löytyy kyllä, ennemmin tai myöhemmin.

Teksti: Pi Mäkilä

Asiantuntijana toimi Tradenomien ura- ja työhyvinvointipalveluiden päällikkö Pilvi Nybom.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä

Erotu työnhaussa – näin saat headhunterin soittamaan sinulle

CV uudella tavalla: erotu työnhaussa ansioluettelon avulla

Miten kehittää omaa osaamista? Lue psykologin neuvot

Lisää aiheesta: Ura

Mitä outplacement-valmennuksessa tapahtuu ja miksi valita juuri InHunt Group?

Jos työnantajasi tarjoaa muutosneuvottelujen kohteena olevalle henkilöstölle mahdollisuuden valita outplacement-kumppanin, Tradenomien jäsenenä sinulla on etuoikeus valmennuspalveluun InHunt Groupissa, jossa saat henkilökohtaisen tuen urasi seuraaviin askeliin Senior Headhunterilta.

Lue lisää

Kun esihenkilörooli kiehtoo, mutta epäröit – asiantuntijasta esihenkilöksi

Oletko sinäkin miettinyt, voisiko nyt olla oikea hetki ottaa askel eteenpäin ja tavoitella esihenkilöroolia? Miten pääsen esihenkilöksi ilman aiempaa kokemusta? Lue ammattimentorin vinkit!

Lue lisää

Erotu työnhaussa – näin saat headhunterin soittamaan sinulle

Headhunterin soitto voi avata aivan uudenlaisen näkymän uralle. Mutta mikä saisi headhunterin lähestymään juuri sinua?

Lue lisää

CV uudella tavalla: erotu työnhaussa ansioluettelon avulla

Kuinka erottua muiden hakijoiden joukosta? Miten CV:stä saa mielenkiintoa herättävän? Lue ammattilaisen vinkit!

Lue lisää

Miten kehittää omaa osaamista? Lue psykologin neuvot

Muuttuvassa työelämässä työntekijän osaamisen kehittäminen on edellytys pitkälle työuralle. Mutta miten onnistua ja torpata esteet? Psykologi Hanna Siefen kertoo, miten voi itse edistää oman osaamisen kehittämistä.

Lue lisää