Avoimen ja uteliaan asenteen sekä tradenomitutkinnon turvin uudelle uralle
21.3.2022 | Ura
Pohditko parhaillaan, mikä sinusta tulee isona? Haluaisitko oppia jotain uutta, ehkäpä vaihtaa alaa? Koulutuspaikan valinta on iso päätös ja siihen kannattaa perehtyä huolella. Mikäli kaupallinen ala kiinnostaa, on yksi suosittu vaihtoehto tradenomin AMK-tutkinto. Tradenomiksi voit opiskella useammassa ammattikorkeakoulussa Suomessa. Tilastojen mukaan tradenomit työllistyvät hyvin. Laureassa voit erikoistua sinua eniten kiinnostaviin aiheisiin ja päästä töihin vaikkapa henkilöstöjohtamisen, markkinoinnin tai taloushallinnon pariin.
Opiskelu päivä, monimuoto- vai verkko-opintoina?
Opiskelupaikkaa valittaessa suosittelen lämpimästi tutustumaan eri vaihtoehtoihin huolellisesti. Minkälainen oppija olen? Minkälainen elämäntilanne minulla on? Opinko parhaiten itsenäisesti, vai kaipaanko ihmisiä ympärilleni? Minkälaisella aikataululla haluan valmistua? Mitä ylipäätään tutkinnolla tavoittelen? Olenko ehkä jo työelämässä kerännyt tietoja ja taitoja, joiden kautta voisin näyttää osaamistani osaksi tutkintoa? Kysele myös tutuilta kokemuksia ja tietenkin perehdy oppilaitosten nettisivuihin.
Laureassa tutkintoja voi suorittaa erilaisissa ryhmissä. Perinteinen päiväopetus eli pitkälti lähiopetuksena suoritettava tutkinto on nykyisinkin suosittu etenkin nuorten keskuudessa. Tämän rinnalla monimuoto- ja verkkotutkinnot ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Opiskelu pääosin tai kokonaan verkossa mahdollistaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen joustavasti. Ei kuitenkaan pidä tuudittautua siihen, että opinnot sujuvat ns. vasurilla, vaan monimuoto- ja verkko-opinnot edellyttävät sitoutumista ja työtä opiskeluihin.
Mikäli konkreettinen ”kädet savessa” asenne kiinnostaa, löytyy Laureasta myös täysin työelämäprojekteissa suoritettavaan tutkintoonkin vaihtoehtoja. ”Projekteissa marinoidut opiskelijat ovat erityisen kuumaa valuuttaa työmarkkinoilla”, työelämäkumppanimme hehkuttavat.
Uuden oppiminen on mahdollisuus
Kun olet tutustunut vaihtoehtoihin ja tehnyt valintasi, sitoudu hakuun ja opiskeluun täysillä. Ajattele uuden oppimista hienona matkana, jonka aikana rikastat elämääsi uusilla taidoilla, ystävillä ja tuoreilla ajatuksilla. Näe opettajat coacheina, jotka haluavat saattaa sinut kohti potentiaaliasi. Usko itseesi matkalla ja ole aktiivinen. Opiskeluaikana kertyvä verkosto voi luoda ainutlaatuisia mahdollisuuksia urallasi.
Avoin ja utelias asenne ruokkii elämään uutta sisältöä. Me ammattikorkeakouluissa teemme kaikkemme rakentaaksemme oppimista tukevan ympäristön, jota opiskelijat pääsevät hyödyntämään – kukin omalla tavallaan ja tyylillään.
Menestystä opiskelupaikan valintaan – ehkäpä törmäämme Laureassa! 😊
Energisin terveisin,
Ilkka Kurkela
liiketalouden koulutuksen kehittämispäällikkö, Laurea
ps. Muistathan avoimen AMK:n vaihtoehdot. Tutustu tarjontaan ja opiskele aluksi vaikkapa kurssi sieltä, toinen täältä – pienin askelin eteenpäin!
Lisää aiheesta: Ura
Mitä on jargon? Miten työelämän viestinnästä saadaan selkeää? Asiantuntija vastaa
Työelämän jargon levittäytyy yhä laajemmalle aina asiakasviestintään asti. Jargon on ongelma varsinkin silloin, jos kukaan ei enää ymmärrä, mitä organisaatiossa oikeasti tehdään.
Kun esihenkilörooli kiehtoo, mutta epäröit – asiantuntijasta esihenkilöksi
Oletko sinäkin miettinyt, voisiko nyt olla oikea hetki ottaa askel eteenpäin ja tavoitella esihenkilöroolia? Miten pääsen esihenkilöksi ilman aiempaa kokemusta? Lue ammattimentorin vinkit!
Erotu työnhaussa – näin saat headhunterin soittamaan sinulle
Headhunterin soitto voi avata aivan uudenlaisen näkymän uralle. Mutta mikä saisi headhunterin lähestymään juuri sinua?
CV uudella tavalla: erotu työnhaussa ansioluettelon avulla
Kuinka erottua muiden hakijoiden joukosta? Miten CV:stä saa mielenkiintoa herättävän? Lue ammattilaisen vinkit!
Miten kehittää omaa osaamista? Lue psykologin neuvot
Muuttuvassa työelämässä työntekijän osaamisen kehittäminen on edellytys pitkälle työuralle. Mutta miten onnistua ja torpata esteet? Psykologi Hanna Siefen kertoo, miten voi itse edistää oman osaamisen kehittämistä.