Tradenomi, ota ura haltuun ura- ja työhyvinvointipalveluidemme avulla

20.10.2021 | Ura

Oletko miettinyt työpaikan vaihtoa tai mietityttääkö sinua itsesi johtaminen etätöissä? Olisiko ammatillinen kehittyminen nyt ajankohtaista tai kenties yrittäjyys valintasi? Kattavat ura- ja työhyvinvointipalvelumme ovat juuri sinua varten.

Missä olet hyvä? Sanoita osaamisesi

Aina ei voi luottaa pelkästään siihen, että työ vie meitä uralla oikeaan suuntaan. Omaa uraa onkin johdettava myös itse. Omien vahvuuksien tunnistaminen on avainasemassa, kun päätät kehittää itseäsi nykyisessä työssäsi, hakea uutta työpaikkaa tai ryhtyä yrittäjäksi. Opi siis sanoittamaan oikein, missä olet hyvä. Uskalla listata myös ne asiat, joihin et ole nykyisessä työssäsi tai osaamistasossasi tyytyväinen.

Henkilökohtainen uravalmennus on hyvä tapa kirkastaa omia ajatuksia tai päivittää työnhakudokumentteja. Pohdi jo etukäteen, mihin aihepiireihin haluat keskittyä, jotta saat uravalmennuksesta parhaan hyödyn irti. Jos olet yrittäjä tai yrittäjyys kiinnostaa, voit jakaa pohdintojasi yrittäjyyssparrauksessa.

Hyvä valmistautuminen auttaa työnhaussa

Kun työpaikan vaihto tulee ajankohtaiseksi, tee itsellesi hyvä suunnitelma. Kilpailu työmarkkinoilla on kovaa, joten erottuminen massasta on tärkeää.

Jopa 70-80 prosenttia työpaikoista ei tule koskaan julkiseen hakuun. Omien verkostojen hyödyntäminen tai suora yhteydenotto mieluisaan organisaatioon ovatkin työnhaussa nykypäivää.

Esimerkiksi Menesty työnhaussa -verkkokurssi ohjaa sinua tunnistamaan omat osaamisalueesi ja vahvuutesi. Joudut vastaamaan kysymyksiin, joista saat selville, mikä sinua motivoi ammatillisesti. Käytä aikaa työnhakudokumenttiesi kuntoon laittamiseen sekä haastatteluun valmistautumiseen joko kurssin ohjeistusten mukaisesti tai yhdessä uravalmentajan kanssa.

Lisääntynyt etätyö vaatii itsensä johtamisen taitoja

Esimiestyön ja oman itsensä johtamisen merkitys on korostunut erityisesti korona-aikana. Lisääntynyt etätyö on tarkoittanut lukuisten uusien käytäntöjen ja työskentelytapojen opettelua.

Yksi suuri haaste etätyössä on kuitenkin työyhteisön ja sen tuen puute. Vastuu motivaatiosta, omasta ajankäytöstä ja työhyvinvoinnista jää helposti jokaiselle itselleen. Tämä vaatii paljon myös esimiestyöltä. Koulutustarjonnassamme on jatkuvasti koulutuksia ja valmennuksia, joista saat apua esimerkiksi ajankäytön suunnitteluun tai esihenkilönä toimimiseen.

Vinkit antoi Tradenomien ura- ja työhyvinvointipalveluiden päällikkö Pilvi Nybom.

Lisää aiheesta: Ura

Mitä on jargon? Miten työelämän viestinnästä saadaan selkeää? Asiantuntija vastaa

Työelämän jargon levittäytyy yhä laajemmalle aina asiakasviestintään asti. Jargon on ongelma varsinkin silloin, jos kukaan ei enää ymmärrä, mitä organisaatiossa oikeasti tehdään.

Lue lisää

Kun esihenkilörooli kiehtoo, mutta epäröit – asiantuntijasta esihenkilöksi

Oletko sinäkin miettinyt, voisiko nyt olla oikea hetki ottaa askel eteenpäin ja tavoitella esihenkilöroolia? Miten pääsen esihenkilöksi ilman aiempaa kokemusta? Lue ammattimentorin vinkit!

Lue lisää

Erotu työnhaussa – näin saat headhunterin soittamaan sinulle

Headhunterin soitto voi avata aivan uudenlaisen näkymän uralle. Mutta mikä saisi headhunterin lähestymään juuri sinua?

Lue lisää

CV uudella tavalla: erotu työnhaussa ansioluettelon avulla

Kuinka erottua muiden hakijoiden joukosta? Miten CV:stä saa mielenkiintoa herättävän? Lue ammattilaisen vinkit!

Lue lisää

Miten kehittää omaa osaamista? Lue psykologin neuvot

Muuttuvassa työelämässä työntekijän osaamisen kehittäminen on edellytys pitkälle työuralle. Mutta miten onnistua ja torpata esteet? Psykologi Hanna Siefen kertoo, miten voi itse edistää oman osaamisen kehittämistä.

Lue lisää