Matka osaamisesta unelmiin.
1.12.2023 | Ura
Opiskeluaika on ainutkertainen matka tiedon valtatiellä. Se ei ole ainoastaan kirjoja, tehtäviä, ryhmätöitä, tenttejä ja nuudeleita, vaan ennen kaikkea se on taitojen kehittämistä. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden oppia muun muassa tiimityötä, ongelmanratkaisua, projektinhallintaa ja viestintätaitoja - kaikki olennaisia taitoja, joita tarvitaan menestymiseen työelämässä. Harjoitus tekee mestarin, ja opiskeluaikana pääsee harjoittelemaan näitä taitoja monipuolisesti. Vaikka opiskeluaika onkin omaa luokkaansa oleva matka, alkaa varsinainen seikkailu vasta valmistumisen jälkeen. Ja siinä seikkailussa kaikki tuki ja turva ovat kullan arvoisia.
Tradenomit: Turvallinen tukikohta
Liittymällä ja kuulumalla Tradenomeihin teet työelämän ja tulevaisuuden kannalta älykkään liikkeen. Tradenomit ei ole pelkkä yhdistys, vaan se on yhteisö, joka välittää jäsentensä menestyksestä. Kun siirryt opiskelijaelämästä työelämän pyörteisiin, tiedät, että Tradenomit on tukenasi.
Työelämässä tulet huomaamaan, kuinka Tradenomit on sitoutunut taistelemaan tradenomien oikeuksien puolesta ja kehittämään työelämää. Oikeudenmukainen palkka työehtosopimusten kautta ei ole vain lupaus, vaan konkreettinen todellisuus. Tradenomit varmistavat, että tradenomit saavat ansaitsemansa korvauksen tekemästään työstä.
Hyvinvointi etusijalla
Tradenomit ei pelkästään puhu työhyvinvoinnista, vaan panostaa siihen käytännön tasolla. Palkalliset sairauslomat ovat arvokas etu, joka antaa mahdollisuuden keskittyä terveyteen ilman huolta toimeentulosta. Työaika ja palkallinen perhevapaa taas mahdollistavat työelämän ja yksityiselämän tasapainon. Työaikajoustot eivät ole vain sanahelinää, vaan ne ovat käytännön tukipilareita. Joustava työaika mahdollistaa sen, että työ ja vapaa-aika voivat kulkea käsi kädessä.
Laaja asiantuntijayhteisö
Liittyessä Tradenomeihin et vain liity ammattiliittoon, vaan kuulut laajaan asiantuntijayhteisöön. Tradenomit edustavat tradenomeja monilla eri aloilla ja vaikuttavat työlainsäädännön kehittämiseen ja uudistamiseen juuri tradenomien näkökulmasta. Tämä tarkoittaa sitä, että kun liityt ja kuulut Tradenomeihin, olet osa suurempaa voimaa, joka puolustaa tradenomien etuja ja edistää työelämän laatua.
Onnea valmistumisen johdosta ja tsemppiä työelämään! Olet valmis kohtaamaan kaikki haasteet ja mahdollisuudet, sillä olet tradenomi ja osa liittoa, joka rakentaa kaikille tradenomeille maailman parasta työelämää!
Lisää aiheesta: Ura
Valmistumisen kynnyksellä: Pelot, odotukset ja keinot selvitä elämänmuutoksen haasteista
Valmistumista voidaan jarrutella, koska opiskelijaelämä tuntuu tutulta ja turvalliselta työelämään verrattuna. Työelämä saattaa näyttäytyä opiskelijalle kuormittavana ja arvaamattomana. Valmistumisahdistus kanavoituu usein opinnäytetöiden tekemisen tai viimeisten kurssien suorittamisen lykkääntymiseen. Valmistumiseen liittyvät vaikeatkin tunteet kannattaa ottaa puheeksi.
Opiskelijavaihtoon kannattaa lähteä avoimin mielin
Opiskelijavaihdossa voi sattua ja tapahtua. Tämän sai kokea myös Espanjan Cordobassa toisen opiskeluvuoden kevätlukukauden viettänyt Mea Nguyen. Matkaan kannattaa lähteä vastaanottavaisena, sillä vaihtojakson tuomat hyödyt kantavat pitkälle työelämään. Vaihdossa tapaa uusia ystäviä ympäri maailmaa ja paineensietokyky kasvaa.
Verkostoituminen lähtee vastavuoroisuudesta
Kuinka verkostoitua? Verkostojen rakentaminen on pitkäjänteistä työtä, mutta alkuun pääsee helposti lähtemällä tapahtumiin. Verkostojen luominen ei ole magiaa. Kyse on normaalista ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta.
Hyvä työharjoittelu perustuu yhteistyölle
Opintoihin kuuluva työharjoittelujakso antaa sekä opiskelijalle että työnantajalle mahdollisuuden oppia uutta. Harjoittelun aikana on tarkoitus päästä soveltamaan oppimaansa käytäntöön ja kehittyä ammatillisesti. Kerro rohkeasti työnantajalle mitä toivot ja mitä haluat oppia harjoittelun aikana!
Yrittäjäksi jo opiskeluaikana
Yrittäjämäistä asennetta tarvitaan työelämässä. Sen kehittämisestä on hyötyä, vaikka ei yrittäjäksi päätyisikään. Yrittäjyyttä kannattaa kokeilla opiskeluaikana: riskit ovat pienemmät ja harjoittelun ja opinnäytetyön voi tehdä omalle yritykselle.