Työelämä

Muutosneuvottelut työpaikalla - mitä on hyvä tietää?
Työnantajan on aloitettava muutosneuvottelut jo, kun toimenpiteitä harkitaan. Muutosneuvottelut kestävät yleensä 14 päivää tai 6 viikkoa. Muutosneuvottelut voivat johtaa esimerkiksi irtisanomisiin, lomautuksiin, osa-aikaistamisiin tai työsopimuksen olennaisten ehtojen yksipuoliseen muuttamiseen.

Julkisella sektorilla edessä paineinen neuvottelukierros
Kunnissa ja hyvinvointialueilla työskentelevän henkilöstön työ- ja virkaehtosopimukset ovat voimassa huhtikuun 2025 loppuun saakka. Valmistautuminen työehtosopimusneuvotteluihin on jo käynnistynyt.

Tekoäly tietotyössä – kaikki mukaan innostavaan yhteiskehittämiseen
Tekoälyn mahdollisuudet ja haasteet tunnistamalla ja näihin yhteisöllisesti tarttumalla tietotyöstä voidaan tehdä tekijöilleen mielekkäämpää, innostavampaa ja luovempaa, ja siten edistää työhyvinvointia.

Työelämä tarvitsee radikaalisti myönteisen asennemuutoksen vanhempainvapaisiin
Kati Huovinmaa pureutuu Työelämäkorjaamossa työelämän tärkeään teemaan: vanhempainvapaaseen. Tukemalla vanhempainvapaita ei tueta vain työntekijöitä, vaan myös lapsia – tulevaisuuden yhteiskunnan jäseniä.

Mitä on jargon? Miten työelämän viestinnästä saadaan selkeää? Asiantuntija vastaa
Työelämän jargon levittäytyy yhä laajemmalle aina asiakasviestintään asti. Jargon on ongelma varsinkin silloin, jos kukaan ei enää ymmärrä, mitä organisaatiossa oikeasti tehdään.

Ykköstavoite työehtosopimusneuvotteluissa: Lisää liksaa!
Neuvottelukierros työehtosopimuksista on alkanut, ja ylemmät toimihenkilöt haluavat ennen muuta kunnolliset palkankorotukset, sillä ostovoima on viime vuosina heikentynyt.

Tradenomi, vallitseeko työpaikallasi avoin palkkakulttuuri?
Nykyaikaiseen palkkakulttuuriin eivät kuulu salamyhkäisyys tai puhumattomuus. Henkilöstö kaipaa palkkakeskustelujen käymiselle jonkinlaista toimintamallia ja keskustelua palkkakehitykseen vaikuttavista asioista.

Oikeus perhevapaisiin tulee laista, palkka työehtosopimuksesta
Perhevapaiden uudistaminen kaksi vuotta sitten on jo lisännyt ei-synnyttävien vanhempien, kuten isien, perhevapaiden pitämistä.